Много собственици не осъзнават кога се нуждаят от спешни услуги за отстраняване на дървета или услуги за подрязване на дървета или ги пропускат само, за да спестят някой друг лев . Въпреки това, грижата за дървото като цяло е много трудна и опасна. Успешното премахване на дърво изисква експертни познания за дървесната физика, биологията, опасните инструменти и последните техники за премахване на дърветата. Собствениците на къщи, които се опитват сами да изрежат дървета в двора им, могат да си причинят много наранявания от падащите клони, неправилно функциониращо оборудване или самото дърво.

Собствениците на жилища, които обмислят да премахнат сами  дърветата си в двора,  трябва наистина да преосмислят плана си и ето защо.

Общите рискове за премахване на дърветата включват:

Електропроводи

Работата в близост до електропроводите е много опасна и собствениците на жилища винаги трябва да приемат, че проводниците са живи. Ако някой инструмент, който държи дървото, докосне линията за захранване, собственикът на жилището може да бъде измъчен от електрически ток и да спре захранването на целия квартал. Друг мит , който собствениците на жилища предполагат е , че електрическите линии са безопасни, защото те са покрити с черно покритие, което е изолирано, но това не е така. Това черно покритие на електропроводите е устойчиво на атмосферни влияния, но собствениците на жилища все още могат да бъдат електрошокирани през този устойчив на атмосферни влияния материал.

Неправилно оборудване

Градовете изискват специалистите по дърво да носят предпазна екипировка от главата до петите по основателна причина. Специалистите по грижа за дърветата също са обучени и имат дългогодишен опит в използването на оборудване като: верижни триони, остри триони, въжета, кранове, дървени стърготини и др. Собствениците на жилища ще трябва да купят или да наемат това оборудване, за да изпълнят своето отстраняване на дървото, а това изисква познания и опит, които да бъдат използвани. За да извършите успешно премахване на дървета, собствениците на жилища трябва да знаят как да използват правилно това оборудване; в противен случай те могат да бъдат изложени на много опасности.

Разлагащ  се дървен материал

Мъртвото или разлагащо се дърво често умира отвътре навън, което го прави много нестабилно. Дори професионалисти с дългогодишен опит срещат трудности при премахването на такива дървета. Ако собственикът на жилище забележи загниване или умиране на дърво, те трябва да потърсят услугите на www.къртичисти.com за професионално премахване на дърветата, преди дървото да се срине. Съществува критичен биологичен процес на дърветата, който трябва да бъде разбран при изваждането на умиращото дърво. Това е нещо, което професионалистите знаят и разбират.

Земното притегляне

След като едно дърво е отрязано, никой не знае на къде то ще падне. То може да падне върху лицето на човека , който го е отрязал, върху електрическите линии или дома. Лошата преценка може да струва хиляди долари , наранявания или дори смърт.

Накратко, собствениците на жилища никога не трябва да извършват отстраняване на дърво сами. Това е риск, който не си заслужава да бъде понесен и вероятно ще причини страшно много проблеми .

Тези, които се нуждаят от услуги за спешно отрязване или изкореняване на дървета, винаги трябва да се свържат с реномирана фирма като тази на www.къртичисти.com   за премахване на дървета в района, за да гарантират безопасността на всеки.