Това е професионално демонтиране, екосъобразно отстраняване на части на сгради или цели постройки. Това е една от услугите, които предлагат така наречените фирми”Кърти, чисти извозва”. Те са с насоченост главно към отстраняване на части или демонтиране.

Собственика на сградата ще е много облекчен от този вид услуги, защото те спестяват много нерви и проблеми, както и време. Самата фирма, която извършва тези дейности се занимава и със всички други неща, които съпътстват тези дейности, като например плащане на такса смет и други. Те освобождават и строителните отпадъци. Така тези строителни отпадъци, които са годни могат да се използват пак, като цената е наполовина на нови. Дори много често са без никакво заплащане, т.е безплатни.

Фирмите, които предлагат къртачни услуги са насочени и помагат и в екологията. Материалите, които не се използват могат да се унищожат от тях или да се рециклират. Това е и ползата за екологията.

Така се намалява и нуждата да бъдат изградени депа за отпадъци от строителството. Спестяват се и много природни ресурси по този начин. Значително се намаляват и вредните емисии на парниковите газове. С няколко думи може да се обобщи, че този вид фирми са много полезни за екологията.  Освен за нея е много важна и за нуждата от работна ръка. В този сектор има много често нужда от работна ръка и най-често обявяват своята нужда от още работници. Създаването на работни места дава добър ръст на икономиката. Тази работа е сигурна, макар, че е тежка и доста често мръсна.  Доходите са стабилни.

Затова, когато ви изникне проблем или нужда от къртене на нещо, почистване на работното място и транспортиране на отпадъците до специално депо, обърнете се към точната фирма. Не предприемайте нищо сами. Това е най-подходящото решение за всеки проблем от този характер.