Камината е едно удобство, което внася уют през зимните месеци и красив интериор през цялата година. Какво ни е нужно освен камината и комина, през който ще излиза пушека?

Трябва ни и подходящ специалист, който е наясно със всички тънкости около избиране, монтиране и тн.

Какво трябва да ни е известно при къртенето на комин и поставянето на камина

Ако сте взели решение да си поставите камина в дома и имате вече комин, обърнете се към професионалист, който да направи необходимите измервания и да каже, къде ще е най-подходящото място за поставяне. Все пак камината освен топлина има и изграждаща интериора роля.

Специалист по къртене и с какво може да бъде полезен

Той проверява проходимостта на комина и прави преценка за годността, конструкцията и плътността на стените вътре в комина. Повечето фирми предлагат специалист, който определя материалите и изготвя офертата. От вас се изисква да знаете каква точно визия бихте искали и къде да бъде самата камина.

Къртене на комини

Когато се кърти комин, внимателно трябва да се спазват инструкциите на специалиста. След този първоначален оглед, за който споменахме, на собственика се предлага цялостната оферта. Тя най-често включва къртенето, чистенето и извозването на отпадъците. Последното е с най-голяма полза за собственика на жилището, защото му спестява разчистването след това. А и битовите отпадъци не се извозват от сметопочистващите фирми и трябва сами да разрешите и този проблем.

Трябва да спазвате много стриктно всички инструкции за експлоатация на камина с водна риза. Това включва разпалване и горивна работа. Хубаво е цялото семейство да разгледа и опциите за гасене или за аварийно спиране. Предпочетете фирма, която предлага гаранция и поддръжка. Комина също трябва профилактично да се почиства. Защото голяма част от проблемите с камините идват от задръстени комини. Спестете си тези главоболия и преглеждайте периодично проходимостта му.

За повече информация се свържете с професионалната фирма за кърти чисти извозва в София – Къртичисти.com.