Ние от къртичисти.com сме едни професионалистите в рязането на дървета в София, ние знаем, че пролетта е идеалното време да подрежем дърветата. И колкото и примамливо да е , да го направите сами, по-добре е да се откажете от това. Често , хората просто наемат малкото дете на улицата, което се справя с ножици или резачки. Та, кой не обича да спести някой друг лев? Проблемът е, че евтиният начин не е начинът, по който да се свърши работа, когато става въпрос за подрязване на дървета . За съжаление, по този начин бихте могли да унищожите трайно дърветата си и да ги оставите податливи на щетите на бури, болести и в крайна сметка това да доведе до смъртта им.

Отново, като водещи доставчици на услуги за рязане на дървета в София, не искаме нищо друго, освен да видим правилно свършена работа . Днес ще ви покажем най-големите грешки на подрязването и отрязването, направени от собствениците на жилища.

Ниво на отрязване

Това е може би най-очевидната (и най-грозната) грешка, когато става въпрос за рязане и подрязване на дървета. Това се случва много с крехки мирти и други дървета, които са твърде големи за района, където са били засадени. Хората мислят, че колкото по – ниско се отреже дървото , толкова повече ще цъфти то , но това е много голяма грешка! Прекалено ниското отрязване ще ви остави с много грозно и деформирано дърво със силно отслабена клонка.

Подходящото време

Като водещ доставчик на услуги за рязане на дървета в София, ние знаем, че има подходящо и неподходящо време, за да отрежете дърво , и всичко зависи от вида и състоянието на вашето дърво. Тук в София например дъбовите дървета не трябва да бъдат подрязвани между февруари и юни поради разпространението на дъбови заболявания. Ако дърветата ви вече са подложени на стрес, никога не трябва да ги подрязвате.  Подрязването на клони в западна посока през лятото не се препоръчва, защото оставяте дървото си изложено на слънце, което може да предизвика слънчево изгаряне.

Неправилно рязане

Друга често срещана грешка при рязане и подрязване на дървета е отстраняването на клоните или прерязването им в близост до главния корпус. По този начин премахвате клончето, което е част от тъканта със специално проектирани клетки за лекуване на раните. Когато отрязвате клончето към флакона, отваряте рана и позволявате вредители и болести да заразят дървото ви. Ако направите разрези в грешен ред, може да свършите с голям клон, който може да падне или да се счупи и потенциално може да причини материални щети или телесни повреди.

Повторно подрязване и изрязване

Никога не трябва да прерязвате повече от 15% до 20% от листата на дървото. Всъщност обикновено се препоръчва 5% до 10%. Когато отстранявате прекалено много от короната на дървото, оставяте дървото си в състояние на невъзможност да произвежда достатъчно храна и хранителни вещества за себе си. Хората често прекаляват, защото смятат, че дървото ще порасне по-силно, но това не е начинът, по който дървото расте. Ето защо трябва да оставите услугите за рязане и подрязване на дървета на професионалисти, като нашите тук в „кърти , чисти , извозва“.

С пролетта , която чука на вратата, сега е идеалното време да резервирате вашите услуги за пролетното подрязване на дървета и почистване на двора, за да сте сигурни, че всичко е направено правилно и насърчава здравето на вашите дървета. Ако търсите услуги за рязане на дървета в София, свържете се с https://къртичисти.com като се обадите на телефон 0894 22 22 15  и получете оферта!