Разрушаването може  да е най-вълнуващата и бърза фаза на строителството. За пълно унищожаване, домът може  да бъде напълно отстранен от мястото му за един ден или два дни; за цялостна ремоделия (където се поддържат големи части от структурата) целият демонстрационен процес може да бъде завършен в рамките на една седмица. Но докато разрушаването обикновено е бързо и разпиляно, то не е непременно безсмислено и неусложнено. Всъщност има доста информация с която трябва да сте наясно; започване на къртене без ясна стратегия може да отнеме значително време и финансови последствия по-късно.

Списък с десет основни неща , с които трябва да сте запознати :

  1. Не се опитвайте да го направите сами. Макар че може да изглежда правилно и ефективно от гледна точка на ефективността на демонстрацията, къртенето наистина е малко като хирургия. Един опитен екипаж като този на „Кърти чисти извозва“ знае какво да запази и какво да изкърти.
  2. Вземете бутилка вино на съседите си, преди къртенето да започне. Ще има малко шум и бъркотия; ще ви трябва разбирателството и търпението на вашите съседи.
  3. Играйте по правилата и вземете разрешителни. Къртенето е очевидно; съседите ще забележат 20-ярковия контейнер, който се намира на алеята ви и строителния инспекторът знае точно какво означава това .
  4. Процедурите с азбест са голяма работа. Нищо няма да спре проекта по-бързо от появата на азбеста, така че си заслужава да си напишете домашното. Има няколко ключови елемента, които заслужават да бъдат подчертани за еднофамилните жилища, тъй като те могат да спестят време и пари за даден проект. Ако е идентифициран азбест, той може да бъде оставен на място и да бъде капсулиран, за да се избегнат скъпите проверки и процедури за извеждане; също така, собственикът на жилището, може да премахне азбеста сам, ако се чувства комфортно да го направи. Има процедури за всеки и изискванията варират от една юрисдикция до друга, затова прегледайте това за подробности.
  5. Не се опитвайте да живеете в къщата си по време на къртенето и. Ще има слоеве прах, без значение какво правите. Ако сте човек, който е чувствителен дори към малко мръсотия, това е страхотно време за една приятна почивка някъде далеч.
  6. Свалете всички стени и разкопайте всички скелети. За най-големите ремоделирания препоръчваме стените да се къртят надолу. Почти винаги се намират някои абсурдни неща, скрити в кухините на стената от ремоделирането през уикенда преди десетилетие. Къртенето е времето да уловите тази съмнителна електрическа връзка и факта, че стената няма изолация.
  7. Ще изхарчите приличен дял от непредвидените бюджетни разходи за къртенето. С „Кърти чисти извозва “ ще намерите най-изгодните предложения. Обикновено се взимат 10 % капаро , което се използва при изненади, които се появяват по време на строителството, увеличение на цената на шперплата или каквото и да е, което може да излезе от бюджета по време на процеса. Тъй като във фазата на разрушаване има толкова много неизвестни и променливи обстоятелства, неизбежно се консумира непропорционално количество непредвидени разходи. След като къртенето приключи, променливите се изравняват ,подобряват и връщат.
  8. Ще се изненадате колко много предмети и материали могат да бъдат използвани или рециклирани от разрушаването на дом ви. Също така за целият отпадъчен материал от къртенето , може да се погрижи “ кърти чисти и извозва“ . За вас къртенето ще бъде една от най-чистите работи , които ще извършите през живота си.